Опубліковано: 4 Липня, 2024. Переглядів: 464


Путін зробив нову заяву щодо мирних переговорів з Україною

Путін заявив, що не припинить вогонь в Україні. Мир через посередників і Верховну Раду його не влаштовує.

Правитель Росії Володимир Путін заявив, що російські окупаційні війська не припинятимуть вогонь в Україні, бо кремлівський лідер начебто невпевнений у тому, що теж саме зробить Україна.

Росія не може погодитися на припинення вогню, – Путін

“Нам потрібно домогтися того, щоб противна сторона погодилася зробити такі кроки, які були б незворотними і були прийнятними для Російської Федерації. Припинення вогню без досягнення цієї домовленості неможливе”, цитує Путіна пропагандисткий ЗМІ “РИА Новости”. За його словами, “Росія не може погодитися на припинення вогню з Україною, оскільки не впевнена у відповідних діях Києва”.

Путін почав брехати про те, що нібито існували домовленості про відведення російських військ від Києва у 2022 році, “однак кроків у відповідь із боку України не було”. Лідер Кремля не уточнив про які кроки йдеться. За словами Путіна, він знову начебто зіткнувся з обманом, бо “усі (зумовлені відведенням військ) домовленості, досягнуті в Стамбулі, були викинуті в смітник”.

Путін не хоче вести переговори через посередників

Також Путін заявив, що “вважає безглуздим звертатися безпосередньо до Верховної Ради”, оскільки більшість її депутатів підпорядковуються, як вважає російський диктатор, незаконній владі в Україні.

“Усі повноваження мають перейти до Ради, але вона ці повноваження не бере на себе. Тому звернутися, звісно, можна, але виходячи з практичної ситуації і з того, що відбувається в реальному житті, це більш-менш безглуздо”, – пожалівся Путін.

Крім того, президент РФ сказав, що не хоче вести переговори через посередників. “Ми завжди виступали за переговори, ви це добре знаєте, ми ніколи від них не відмовлялися. Питання тільки в тому, що остаточно завершити конфлікт за допомогою посередників і тільки через них мені видається малоймовірним”, – заявив Путін.

Нагадаємо, що під час переговорів із президентом Володимиром Зеленським у Києві прем’єр Угорщини Віктор Орбан просував ідею невідкладного перемир’я, яка є у всіх проросійських “мирних планах”, але не став наполягати на ній.  Путін також заявляв, що, оскільки 5-річний термін повноважень президента Володимира Зеленського закінчився, а нових виборів не проводять, то влада в Україні нібито має перейти в руки парламенту та його голови Руслана Стефанчука.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...