Опубліковано: 28 Червня, 2024. Переглядів: 1497


На Закарпатті затримали кримінального авторитета. Банду координував голова райради (+ФОТО)

У Закарпатській області поліція спільно зі Службою безпеки України затримала кримінального авторитета – організатора злочину, вчиненого відносно депутата облради.

Йдеться про події січня минулого року, коли у Мукачеві кинули гранату на подвір’я депутата обласної ради з фракції “Батьківщина” Георгія Горвата. Про це пише “Українська правда“.

Затриманим є Мирослав Чопей.

За даними слідства, 42-річний кримінальний авторитет організував умисне пошкодження майна шляхом вибуху.

“У результаті комплексних заходів у Мукачеві затримано керівника силового блоку банди, яку координував колишній народний депутат від Партії регіонів. Наразі екснардеп очолює одну з районних рад області (за даними УП, йдеться про голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя). За матеріалами справи, зловмисники спеціалізувалися на здійсненні насильства і тиску щодо політичних конкурентів ексрегіонала”, – повідомила СБУ.

У січні 2023 року 27-річний мукачівець посеред ночі кинув гранату на подвір’я депутата. Правоохоронці оперативно затримали виконавця в Ужгороді і продовжили розслідування з метою встановлення організатора.

Наразі слідством встановлено, що організацією злочину займався 42-річний мукачівець. Він підшукав посередника, який домовився із виконавцем – місцевим мешканцем, що останній закладе вибуховий пристрій на подвір’я потерпілого. Грошова винагорода за це складала $500-1000.

Затриманий кримінальний авторитет перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють фігуранта на причетність до організації і вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів в області.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...