Опубліковано: 26 Червня, 2024. Переглядів: 140


Дорогі фляги для ЗСУ: Оператор тилу спробував пояснити, чому не купив дешевші

У “Державному операторі тилу”, який забезпечує нелетальні потреби ЗСУ, заявили, що не змогли придбати дешеві фляги для армії, бо український виробник не отримав відповідний акт від управління Міноборони, яке займається супроводженням матзабезпечення ЗСУ.

Про це йдеться у коментарі ДОТ, наданому УП.

Дослівно: “ДОТ закуповує товари відповідно до технічних специфікацій (описів продукції), які формує Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Кожен постачальник, який має намір постачати свою продукцію для ЗСУ, має отримати від ГУРСМЗ акт відповідності вимогам технічної специфікації. Без цього документа ДОТ не підписує договір, навіть якщо учасник запропонував найнижчу ціну.

Саме така ситуація склалася під час закупівель ДОТ армійських фляг. Двічі переможцем аукціону ставав український виробник і двічі результати закупівель були скасовані через неотримання компанією акту відповідності ГУРСМЗ”.

Там також заявили, що виділили аж 2 місяці між першою та другою закупівлями, щоб український виробник встиг отримати цей акт та міг бути законтрактований, але цей документ йому так і не видали.

“Державний оператор тилу” – агенція, що забезпечує Збройні сили України харчуванням, одягом та амуніцією, пально-мастильними матеріалами.

Нагадаємо:

25 червня NGL.media опублікували розслідування про те, що Міноборони закупило для ЗСУ пластикові фляги втричі дорожче за ринкові ціни. Так, у 2024 році в Міноборони витратили понад 54 млн грн на 153 тис. армійських пластикових фляг для ЗСУ з Китаю. Це втричі дорожче за ринкові ціни, адже для ЗСУ одна фляга обійшлась в 355-354 грн, а на сайті alibaba.com – 154 грн.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...