Опубліковано: 26 Червня, 2024. Переглядів: 501


Ухилянт готував ракетні удари РФ по одній із західних областей (ФОТО)

Служба безпеки затримала на Буковині російського інформатора.

Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань Росії, повідомила 26 червня пресслужба СБУ.

“Фігурантом виявився 36-річний мешканець Чернівців, який два роки переховувався вдома від мобілізації.

За цей час він дистанційно вийшов на окупантів та запропонував їм свою допомогу у війні проти нашої держави. Щоб підтвердити відданість рашизму, чоловік в ефірі російської чат-рулетки показово підпалив державний прапор України”, – сказано в повідомленні.

Після цього зрадник намагався встановити розташування складів із паливно-мастильними матеріалами на території міста та його околицях. Для комунікації з окупантами фігурант використовував один з російських відеочатів, який контролюють спецслужби РФ.

Також зрадник писав у прокремлівських пабліках про своє бажання приєднатися до лав російських бойовиків, щоб воювати проти України. Для конспірації в інтернеті фігурант використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом.

Співробітники СБУ завчасно встановили особу та місце проживання зловмисника і затримали його.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено три мобільні телефони, два ноутбуки, планшет та флеш-накопичувачі із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь ворога.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...