Опубліковано: 25 Червня, 2024. Переглядів: 306


У Мережу потрапило відео, як Тищенко розбив телефон під час обшуку: є реакція ДБР та нардепа

Скандальний нардеп Тищенко під час обшуку ДБР розбив телефон, щоб правоохоронці не змогли отримати докази у справі. Утім, у ДБР запевнили, що слідчі все одно отримають інформацію, яка була на гаджеті.

Народний депутат України Микола Тищенко, якому оголосили про підозру, під час обшуку розбив свій мобільний телефон. Це підтвердила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі “Київ24”.

“Так, це правда. Він розбив свій телефон. Але це жодним чином не врятує ситуацію, тому що на сьогодні є достатньо способів для того, щоб зібрати будь-який гаджет. І все одно будуть проведені експертизи, й інформація, яка зберігалася на телефоні може допомогти слідству в ході розслідування”, – зазначила вона.

Сапьян сподівається, що сьогодні-завтра народному депутату України Тищенку буде обрано запобіжний захід.

“Знаєте, що сторона обвинувачення проситиме цілодобовий домашній арешт, тобто буде обмеження свободи і далі триватиме досудове розслідування”, – сказала вона.

При цьому Тетяна Сапьян нагадала, що нардепа підозрюють в тому, що протиправно позбавив волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.

“Тут важливий момент. Це наразі ми з вами говоримо про оголошення конкретної підозри. Слідство не виключає, що в ході досудового розслідування можуть з’ясуватися інші обставини, інші факти. І ми не виключаємо, що також можуть бути оголошені підозри додатково у кримінальному провадженні”, – зазначила радниця ДБР.

Сапьян також сказала, що ті люди, які були на місці події в Дніпрі будуть опитані.

“До речі, якщо мова йде про помічницю Тищенка, то в неї також було проведено обшуки, як і в народного депутата, але наразі говорити про те, що вона в чомусь підозрюється в кримінальному провадженні ще зарано. Але всі, хто були причетні до скоєння цього правопорушення будуть опитані і слідство визначатиме чи вони стануть свідками чи підозрюваними. Це все буде з’ясовуватися в ході досудового розслідування”, – сказала вона.

Відео, як Тищенко під час обшуку ДБР розбив телефон, щоб правоохоронці не змогли отримати докази у справі оприлюднив журналіст Костянтин Андріюк.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...