Опубліковано: 22 Червня, 2024. Переглядів: 923


РФ атакувала західні області України ракетами та “шахедами”: перші подробиці (+ФОТО)

Росія знову вдарила ракетами та дронами по території України. У кількох областях пролунали вибухи.

Вибухи пролунали у кількох обласних центрах — Луцьку, Івано-Франківську, а також у Вінницькій області.

У Львівській ОВА повідомили про влучання по об’єкту критичної інфраструктури.

Дрони-камікадзе за кілька годин долетіли до західних областей. “Перша група БПЛА на Тернопільщині — курс на Львівщину. Друга група БПЛА на Житомирщині — курс північно західний”, — повідомили Повітряні сили о 2:55.

“Шахеди” також атакували Луцьк. У місті пролунало кілька вибухів.

З Рівненщини та Вінниччини ракети залетіли на Хмельниччину і Тернопільщину і довго маневрували між областями. В результаті, ті що залишилися, за інформацією моніторингових каналів, полетіли у напрямку Івано-Франківська. Місцеві жителі повідомили про вибухи у місті.

Вибухи також чули жителі Вінниччини та Львівщини (місто Стрий).

Наслідки атаки

Голова Львівської ОВА Максим Козицький написав у Telegram, що ворог завдав ракетного удару по об’єкту критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. На місці виникла пожежа.

“На місці вже працюють вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило. Про масштаби руйнувань – згодом”, — написав Козицький.

Очільник Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко у Telegram написав, що в області працювали сили ППО.

“У повітряному просторі були ворожі цілі. Наразі триває ліквідація наслідків падіння уламків. На щастя, постраждалих немає. Усі відповідні служби на місці та виконують свою роботу”, — написав Погуляйко у Telegram.

Наслідки нічної атаки ворога показав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. Про це він повідомив у соціальних мережах.

На жаль, є пошкодження житла та дитячого садка: там повибивало вікна.

За попередньою інформацією, усі живі і здорові.

За даними ДСНС, в області ворог вдарив по навчальному закладу, сталася пожежа.

“Сьогодні вночі ворог завдав удару по території цивільного навчального закладу в обласному центрі Прикарпаття. В результаті утворилася вирва 20 кв.м з осередком загоряння, що було ліквідовано. Один із навчальних корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також пошкоджено легковий автомобіль”, — повідомили в ДСНС.

За інформацією “Укренерго”, РФ атакувала об’єкти оператора системи передачі електроенергії у південному та західному регіонах. На одному з об’єктів внаслідок обстрілу постраждали двоє енергетиків.

“Постраждалих енергетиків доставили до лікарні. Також пошкоджено обладнання. Під час обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті. Наслідки ворожого удару уточнюються, триває їх ліквідація”, — уточнили в компанії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...