Опубліковано: 18 Червня, 2024. Переглядів: 167


В Україні хочуть змінити правила ввезення енергообладнання: що пропонують у Раді

У Верховній Раді України зареєстровано законопроекти про скасування податку на додану вартість та ввізного мита на енергообладнання. Відповідні законопроекти авторства депутата від партії “Слуга народу”, члена фінансового комітету ВРУ Андрія Мотовиловця та деяких інших про внесення змін до перехідних положень Податкового та Митного кодексів зареєстровано за №11343 та №11344.

Законопроектом №11343 звільняються від ПДВ операції із ввезення обладнання, що здійснюються за договорами купівлі-продажу, в яких стороною є Секретаріат Енергетичного Співтовариства, укладеними між постачальниками товарів (надавачами послуг) і ліцензіатами у сфері виробництва, передачі, розподілу е/е та транспортування, розподілу і постачання природного газу.

Згідно із законопроектом №11344, звільняються від ПДВ і ввізного мита операції із ввезення, переміщення (пересилання) у міжнародних поштових й експрес-відправленнях на митну територію України в митному режимі імпорту товарів низки обладнання, перелік якого пропонується встановити змінами. Це, зокрема, гідравлічні турбіни, турбіни на водяній парі та інші парові турбіни, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі (від 7,5 кВ-А до 375 кВ-А, 375-750, понад 750), інвертори потужністю не більш як 7,5 кВ-А, фотоелектричні елементи, зібрані в модулі або монтовані в панель, комплектуючі для виробництва трансформаторів.

Пільгові умови ввезення енергоустаткування пропонують закріпити на період дії воєнного стану в країні, але не довше 1 червня 2025 року.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...