Опубліковано: 13 Червня, 2024. Переглядів: 285


В Україні цьогоріч рекордно міліють ріки

Цього року ріки в Україні міліють через низку факторів. Причинами стали безсніжна зима, посушлива весна і загалом тенденція до глобального потепління.

На тлі цього питання доступу до чистої питної води стає актуальнішим, розповів перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький в інтерв’ю Новини.LIVE.

“Є декілька факторів. Ця весна була посушливою, а зима не сильно сніжною. Такі природні процеси періодично відбуваються. Але загалом Україна на сьогодні є країною, яка є мало забезпечена питною водою. За цим показником ми на 86-му місці у світі. Це дуже низький рівень”, – сказав він.

Обміління річок серйозно впливає на доступ до чистої питної води населення. Щоб нівелювати такі наслідки Україна торік розробила план щодо управління басейнами річок. Він передбачає розчистку малих річок, аби у майбутньому повернути їм водність.

“При дослідженні річки Рось ми побачили, що на ній збудовано дуже багато гідротехнічних споруд, які заважають проходженню води. Через це десь ішло обміління, бо перекривалася вода, а десь навпаки збиралася більше”, – додав Краснолуцький.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...