Опубліковано: 7 Червня, 2024. Переглядів: 449


Світло вимикатимуть менше: у яких містах змінять ліміти (ВІДЕО)

Графіки тривалих відключень світла продовжують діяти практично щодня, проте уряд вже переглядає формулу розрахунку лімітів – планують збільшити ліміти для низки міст з великою критичною інфраструктурою. Про це в етері Київ24 розповів голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв.

Експерт зауважив на тому, що уряд планує змінити формулу розрахунку лімітів.

“Нарешті уряд нас почув і змінює формулу розрахунку лімітів. У першу чергу ліміти доводилися за кількістю приладів обліку у кінцевих споживачів”, – зазначив Ігнатьєв.

Зокрема повинні переглянути співвідношення між критичною інфраструктурою та побутовими споживачами – це дозволить встановити справедливі ліміти: “Такі міста як Київ, Харків, Дніпро – мають найбільшу кількість критичної інфраструктури та великого бізнесу. Це не 25%, а набагато більше”.

Він зауважує, що постачання електроенергії спочатку розподіляється на критичну інфраструктуру, а вже потім – на інших користувачів, зокрема побутових споживачів.

“Електроенергія спочатку розподіляється на критичну інфраструктуру, а потім на решту споживачів. Ми доводили уряду, що необхідно зробити співвідношення між кількістю об’єктів критичної інфраструктури та кількістю побутових споживачів і доводити справедливі ліміти, – говорить він, вказуючи, що методику мають переглянути та прийняти: – Уряд переглядає цю методику, найближчими тижнями вона буде прийнята. Сподіваємося, що у регіонах будуть більш-менш однакові графіки”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...