Опубліковано: 5 Червня, 2024. Переглядів: 501


Подорожчає не тільки світло: у Раді анонсували збільшення ще одного тарифу

В Україні влада має намір підвищити услід за електроенергією тариф на теплопостачання.

Про це заявив заступник голови Фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк для видання NV.

За його словами, коли саме зросте тариф, залежатиме від Міністерства енергетики. Разом з новими цінами підвищиться розмір житлової субсидії для вразливих категорій громадян.

Коментуючи зростання цін на електрику, зауважив, що мораторій на підвищення тарифів не поширювався на електроенергію. З огляду на це, влада не порушила закон.

Проте парламент частково скасував заборону на підняття тарифів під час воєнного стану. Рішення торкнеться об’єктів промисловості.

“Але маленький інсайд: (4 червня, – Ред.) парламент частково скасував цей мораторій. Це було у прописаному законі. Там, звичайно, правка на правку і правкою поганяє, ніхто цієї правки не помітив. Треба, певно, депутатам читати закони. Вже коли перечитував, за що ми проголосували, я це побачив. Це часткове скасування мораторію на підвищення тарифів, щоправда, не для побутових споживачів, не для населення, а для промисловості, там це закладено. Тому я думаю, не тільки щодо електроенергії нам потрібно очікувати таких “сюрпризів” від уряду”, – пояснив він.

Наступним у черзі на підвищення буде тариф на тепло, але всі деталі вирішуватиме Міненерго.

“Тепло як мінімум. Я думаю, це наступне”, – повідомив Железняк, не виключивши, що це може статися з нового опалювального сезону.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...