Опубліковано: 3 Червня, 2024. Переглядів: 367


Окупанти записали відео, на якому вони знущаються з полонених українців (ВІДЕО)

На відео загарбники імітують розстріл українців і змушують їх співати гімн СРСР.

На відео відреагував Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації Об’єднаних Націй з проханням задокументувати факт знущань.

“Це стане черговим доповненням доказової бази для майбутнього трибуналу над злочинцями”, — написав Лубінець у Telegram.

За попередньою інформацією, цей запис було зроблено на Харківському напрямку, де нині росіяни намагаються вести наступальні дії.

“На відео зафіксовані побиття, приниження, погрози, імітація розстрілу. На жаль, таке поводження з українськими військовополоненими – не виняток з правил, а звична тактика для окупантів”, — написав Лубінець.

Чотирьох чоловіків ведуть лісовою дорогою із зав’язаними очима. У якийсь момент рашисти змушують їх співати гімн СРСР, а потім б’ють ногами у живіт. Українські військові падають на землю, а один із окупантів стріляє в землю, імітуючи розстріл.

За словами Лубінця, такі дії є порушенням Женевських конвенцій, згідно з якими військовополонені мають право на гуманне ставлення.

“Цей випадок повинен бути зафіксований як черговий доказ порушення міжнародного гуманітарного права Російською Федерацією! Звернувся з офіційними листами до МКЧХ та ООН, аби вони задокументували факт знущання. Це стане черговим доповненням доказової бази для майбутнього трибуналу над злочинцями. Росія не дотримується жодних правил ведення війни й абсолютно не соромиться демонструвати свої жорстокі й антилюдяні дії”, — написав Дмитро Лубінець.

На території самої Росії до українських полонених ставляться жорстокіше, ніж до російських злочинців.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...