Опубліковано: 28 Травня, 2024. Переглядів: 340


Термін оновлення даних для військовозобовʼязаних можуть продовжити, — нардеп

Українці можуть не встигнути пройти процедуру за 60 днів, тому цей термін можуть суттєво продовжити. Відповідний документ вже сьогодні буде у Раді. Про це повідомив народний депутат Володимир Арʼєв.

За словами нардепа, для військовозобов’язаних можуть продовжити термін оновлення даних до 150 днів. У Раді зареєструють законопроект.

Нардеп Володимир Арʼєв зазначив, що всі військовозобов’язані не встигнуть оновити дані в термін 60 днів.

“Громадяни просто не зможуть фізично оновити дані за 60 днів. І вони можуть отримати великі штрафи. Саме тому, ми з колегами сьогодні реєструємо законопроект про збільшення терміну для оновлення даних військовозобовʼязаних з 60 до 150 днів”, — сказав Арʼєв в ефірі “Еспресо”.

За словами нардепа, система ТЦК виявилась не дуже готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані, оскільки після оновлення даних в застосунку “Резерв+” все одно потрібно йти до ТЦК.

“Застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни. Мало того, потім виявилось, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми. Саме тому, на наступному засіданні Комітету з питань цифрової трансформації ми викликали заступницю міністра оборони, а також поставили ряд питань до уряду. Зокрема, звідки були виділені кошти на створення застосунку та чи проводився конкурс на розробника програмного забезпечення”, — зазначив Арʼєв.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...