Опубліковано: 27 Травня, 2024. Переглядів: 549


З підвищенням тарифів на світло можуть виникнути ще серйозніші відключення

Після підвищення тарифів на світло можуть виникнути більш серйозні відключення.

В Україні відключення світла можуть стати ще сильнішими, розповів директор енергетичних програм “Центру Разумкова” Володимир Омельченко, передає “РБК-Україна”.

“Дефіцит генеруючих потужностей призвів до того, що в країні знову повернулися до графіків відключення світла в пікові години.

Підвищення тарифів на електрику – це можливість профінансувати ремонти державних електростанцій, скоротити борги на ринку та оздоровити фінансову ситуацію в енергетичних компаніях”, – сказано в повідомленні.

Існує ризик того, що після підвищення тарифів енергопостачання обмежуватимуть ще сильніше. Це пов’язано, в першу чергу, із літом. Тоді ж ремонтна компанія через спекотну погоду й зростання споживання стане дорожчою.

“Тому дефіцит у системі збільшиться і може бути особливо великим уже в липні. І терміни відключень можуть серйозно збільшитися”, – заявив Омельченко

Найбільше відчують майбутні відключення світла кияни, адже зараз визначення лімітів не враховує наявність критичної інфраструктури, якої у столиці є багато та яка іноді працює на всю країну.

Саме тому відключень у Києві минулого тижня було більше, ніж у середньому по країні, зазначив експерт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...