Опубліковано: 19 Травня, 2024. Переглядів: 295


У ДПСУ сказали, чи випускатимуть чоловіків за кордон без оновлених військових даних

Чоловіки призовного віку, яким дозволений виїзд за межі України, повинні надати військово-облікові документи при перетині кордону.

Однак прикордонники не будуть перевіряти, чи оновлені вони у них. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Нас не цікавить будь-який штрих-код чи ще щось. Нам важливо наявність військово-облікового документа, у тому числі в усіх, у кого на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, і з відповідною відміткою”, – сказав він.

Речник нагадав, що чоловіки, у яких є троє і більше неповнолітніх дітей, підпадають під відстрочку від призову до армії. Важливо для перетину кордону, щоб наявність відстрочки була зафіксована у військово-обліковому документі.

“Я також раджу всім, щоб вони цікавилися, чи внесені їхні дані до системи “Оберіг”. Ще з вересня між Державною прикордонною службою та Міністерством оборони діє такий інформаційний взаємообмін”, – наголосив Демченко.

Він пояснив, що представники ТЦК можуть користуватися певною інформацією, яка є в базах даних ДПСУ, прикордонники можуть перевіряти осіб за цією системою призовників та військовозобов’язаних.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...