Опубліковано: 15 Травня, 2024. Переглядів: 445


На заході України солдат випадково застрелив полковника

Личаківський районний суд Львова засудив старшого солдата за вбивство з необережності. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 14 травня, пише Lviv.Media.

Цей випадок стався у листопаді 2022 року. Військовослужбовці військової частини у Львові готувалися до навчальних стрільб і перевіряли зброю.

Перебуваючи у кабінеті старший солдат взяв до рук пістолет моделі «ТТ» кал. 7,62х25мм, після чого, не перевіривши наявність в ньому набоїв, вистрілив.

“Обвинувачений підійшов до полковника похизуватись пістолетом і, повернувшись спиною, перезарядив пістолет, пролунав постріл… Куля влучила потерпілому в живіт… Обвинувачений підійшов одразу до полковника, був в шоковому стані. Згодом прибули медики та забрали потерпілого в шпиталь”, — йдеться у вироку. 

Військовий від отриманого поранення помер.

У суді обвинувачений повністю визнав свою провину та розкаявся. Стверджував, що не знав, що пістолет був заряджений, оскільки зброю та набої до неї у частині завжди зберігали окремо. Це та інші обставини, встановлені досудовим розслідуванням, підтвердили також і свідки.

Личаківський районний суд Львова визнав солдата винним у необережному вбивстві полковника. Його засудили до п’яти років позбавлення волі, проте, через каяття та співпрацю зі слідством, звільнили від ув’язнення. Військовий отримав три роки іспитового терміну.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...