Опубліковано: 10 Травня, 2024. Переглядів: 469


Маючи усі документи на перетин кордону, чоловік все одно пірнув у Тису, – ДПСУ

Працівники Мукачівського прикирдонного загону були шокові, коли затримали у річці Тиса чергового “ухилянта”.

Коли вони подивились на його документи їхньому здивуванню не було меж.

Як передає Цензор.НЕТ, про цей випадок розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов у репортажі виданню “Українська правда”.

За його словами, прикордонники часто стикаються з дивними ситуаціями, пов’язаними з виїздом або втечею за кордон. Однак один із таких випадків, коли українець, маючи всі необхідні документи, вирішив переплисти річку Тиса, шокував найбільше.

“З довідкою про виключення з обліку, з дійсними офіційними документами переходив річку (Тису – ред.). У нього дійсно право було перетину законним шляхом. Все одно пішов річкою, ще й заплатив 1500 доларів. Документи всі дійсні, ми перевіряли. Ми його оформили по статті 204-1 КУПаП, за незаконний перетин кордону”, – повідомив прикордонник. Санкція за цією статтею передбачає штраф від 3400 до 8500 гривень.

Після затримання чоловік все ж виїхав за кордон, однак на цей раз вже відповідно до закону, зазначив Селезньов.

“Він радився з “фахівцями”, які хотіли заробити на ньому і сказали – тебе там скрутять, мобілізують тебе і папірці твої порвуть. І він заплатив цим ділкам ще 1500 доларів за їхні послуги”, – додав офіцер Мукачівського прикордонного загону.

Які нині розцінки за незаконний перетин кордону

За словами прикордонника 99 відсотків ухилянтів виходять на організаторів втеч для ухилянтів через телеграм-канали. Там є безліч пропозицій допомогти перетнути кордон від “офіційних” і до геть божевільних.

Для прикладу, “рішали” можуть “домалювати” вам у документах одну або дві дитини. За одну дитину просять 4 тисячі доларів, за дві 5 тисяч. Але цей варіант підходить лише одруженим чоловікам, які вже мають одну дві дитини. Коли документи на “віртуальних” дітей будуть готові, тоді йде оплата.

Другий варіант: вас роблять батьком, який самостійно виховує неповнолітню дитину. Такий варіант підходить лише неодруженим чоловікам і вартує 5 тисяч доларів.

Вас можуть розписати заднім числом з багатодітною матір’ю-одиначкою. За таке просять від 6 тисяч доларів. Це теж лише для неодружених.

Також вас можуть перевезти за руку через кордон різними стежками. Це вже неофіційний перетин кордону. За таке просять три тисячі доларів з яких 500 авансу і решту після перетину.

Також можуть вам прокласти GPS-маршрут і ви підете самі, за таке просять 2500 доларів.

Максим Качурівський, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...