Опубліковано: 12 Березня, 2021. Переглядів: 288


Українець за 5 с. назвав рекордну кількість цифр числа Пі

Сумчанин Артем Гарін встановив 3-й рекорд України із запам’ятовування числа Пі та ввійшов у десятку найвідоміших мнемонистів світу.

“Гарін безпомилково назвав напам’ять 23 тисячі цифр після коми числа Пі. Максимальний час, який він витратив на згадування числа, становив всього 5 секунд. Артем – 3-й рекордсмен Національного реєстру рекордів України. Мабуть, це єдиний українець, якого ніхто не запитує: “Невже ти забув?” – повідомила у Facebook керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Перший рекорд сумчанин встановив ще 2014 року, відтворивши 5 тис. знаків числа Пі, згодом він ще двічі побив своє досягнення.

“Рекорд по 23 тисячах знаків був не в тому, щоб він ці цифри називав усі підряд. Ми максимально ускладнили Артему завдання. Ставили запитання так: назвати десять цифр з певної сотні й певної тисячі, і він їх згадував. Це було фантастично”, – вказала Вєтрова.

Фіксувалися рекорди за всіма правилами. Експерти впевнювалися, зокрема, за допомогою металодетектора, що не використовуються жодні технічні засоби. Сам Артем лише просив у присутніх абсолютної тиші.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...