Опубліковано: 22 Квітня, 2024. Переглядів: 368


У Німеччині більше не хочуть приймати українських біженців і пропонують заселяти їх на заході України

У Німеччині в деяких районах більше не хочуть приймати біженців із України через великий потік мігрантів. Там заявляють, що інтеграція всіх прибулих більше неможлива.

У деяких районах Німеччини більше не хочуть приймати біженців із України через великий потік мігрантів. Про це розповів президент Німецької асоціації районів (DLT) Рейнхард Загер, повідомляє Welt.

Українські біженці втратять нагоду перебратися до Німеччини

Видання пише, що декілька районів і муніципалітетів Німеччини переповнені через регулярну та нелегальну міграцію. Проблеми на місцях посилюються, тому місцева влада більше не хоче приймати втікачів від війни з України.

“При всій важливій солідарності з Україною, ми задаємося питанням, чи потрібно стільком людям з країни, яку атакує Росія, приїжджати до нас”, – сказав Рейнхард Загер.

Політик підкреслив, що Німеччина надає прихисток аж понад 1,2 млн українців, а лише в землі Баден-Вюртемберг зі столицею у Штутгарті вже удвічі більше українських біженців, ніж у всій Франції. Загер запропонував “захищене від погодних умов житло на безпечному заході України”, як свого часу передбачала міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер. Також Загер припустив, що Польща могла б прийняти більше біженців із України за підтримки з боку ЄС.

“Заява канцлера Олафа Шольца восени про те, що держава “нарешті депортує людей у великих масштабах”, була нічим іншим, як заспокійливою пігулкою з гірким присмаком, тому що вона не працює”, – підкреслив він.

Раніше про переповненість місць через потік мігрантів заявляли політики у Нідерландах. Там депутати парламенту пропонували повертати українських біженців до безпечних регіонів України – наприклад, на заході країни.

Скільки українських біженців перебуває в ЄС

За даними Євростату, у країнах ЄС перебуває 4,2 млн українських біженців, проте кількість людей з таким статусом стає меншою. Зокрема найбільше українських біженців прийняли такі країни, як Польща, Німеччина та Чехія.

Цікаво, що у Німеччині хочуть змінити правила працевлаштування біженців з України, а саме українці можуть мати можливість розпочати роботу без попереднього проходження курсів з вивчення німецької мови та інтеграційних курсів.

“Щоб реально використати потенціал нашого ринку праці, ми повинні розпалити інтеграційний турбо в Німеччині. Ми все ще занадто бюрократичні та негнучкі, коли йдеться про інтеграцію на ринок праці… Заходи щодо інтеграції та вивчення мови повинні здійснюватися паралельно з початком роботи”, – зазначив керуючий директор Асоціації міст та муніципалітетів Німеччини Андре Бергеггер.

Олег Зубарук, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...