Моторошний випадок стався на Закарпатті: відомі подробиці •5 змін у родимках, які можуть вказувати на меланому. Чим небезпечна хвороба й що її спричиняє? •В Україні оновили список захворювань для придатних та непридатних •СБУ звернулася до українців •В Україні скоротять сільські школи: де і які заклади освіти закриють •Штрафи за порушення правил військового обліку можуть зрости у 5 разів, а для ТЦК розширять повноваження, – нардеп •У Чехії пригрозили штрафами та депортацією військовозобов’язаним українцям •Настає час великих змін: у сторічному пророцтві знайшли слова про перемогу України •Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі: де і коли дивитися онлайн •Похолодання і можливі заморозки: українців вразили прогнозом •На Закарпатті сталися дві ДТП: постраждали діти (+ФОТО) •3 травня: це цікаво знати •

Опубліковано: 21 Квітня, 2024. Переглядів: 679


ТЦК вручатимуть не лише повістки, а й вимогу: що це за документ

Новий закон про мобілізації передбачає вручення ще одного документу, який може вручати ТЦК – вимогу, і її не варто плутати із повісткою. Вимога ТЦК фактично є “попередженням”, за яким слідує звернення ТЦК до суду.

Про що цей документ і коли її мають право вручити громадянину – розповідає 24 Канал із посиланням на закон 10449.

При цьому, важливо знати, що день проставлення відмітки про неможливість вручення вимоги ТЦК за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси, буде вважатися днем вручення вимоги ТЦК. Після цього терміну можна буде ставити перед судом питання про обмеження особи у праві керування автомобілем.

Зауважте також і те, що новий закон регулює питання умов, за яких громадянину надсилається вимога, наслідки її повернення з відміткою про невручення тощо, а ось питання повісток повністю буде регулюватися актом Кабміну.

Відповідно, і до обов’язків підприємств, установ та організацій додається забезпечення також своєчасного оповіщення (окрім прибуття) працівників, які залучаються до виконання обов’язку щодо мобілізації. Тобто, і вручення повісток.

Що передбачає вимога ТЦК

Вимога ТЦК фактично є “попередженням”, за яким слідує звернення ТЦК до суду щодо обмеження ухилянта у праві керування транспортним засобом.

Відповідні заходи будуть застосовуватися шляхом судової процедури, а їм передуватиме алгоритм дій, який має здійснити ТЦК:

  1. спочатку керівник ТЦК, який встановив невиконання громадянином обов’язків: неявка на виклик ТЦК, непроходження медичного огляду, а також неуточнення у ТЦК своїх військово-облікових даних протягом 60 днів, що передбачає адміністративне правопорушення, а саме порушення законодавства про мобілізацію, звертається до поліції щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до ТЦК.
  1. далі, у разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК, керівник ТЦК пупродовж ротягом 5 днів надсилає громадянину в паперовій формі засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення вимогу про виконання обов’язку (документ має назву “вимога”, яку не слід плутати з повісткою).

Днем вручення такої вимоги ТЦК буде вважатися:

  • день вручення вимоги під розписку засобами поштового зв’язку;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою ТЦК;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси.

Надалі, у разі, якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги (тобто, у тому числі, якщо проставлена відмітка про неможливість вручення) не виконав обов’язку, ТЦК звертається до суду з приводу обмеження у праві керування авто.

Наступна процедура залежить цілком від суду.

Відповідні зміни передбачені до Кодексу адміністративного судочинства. Зокрема, для того, щоб обмежити ухилянта у праві керувати авто, ТЦК повинен буде довести у суді неможливість його доставки до ТЦК поліцією.

Слід зауважити, що окрім обмеження у праві керування авто, до громадянина чи підприємства, де він працює, можуть застосувати досить солідні штрафи за порушення правил військового обліку. У цьому випадку складна судова процедура не потрібна.

Читайте також: В уряді повідомили про обмеження щодо ухилянтів. Робота ТЦК буде органіована 24/7


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...
Всі права захищені. Копіювання, передрук, цитування матеріалів сайту тільки з гіперпосиланням на Дзеркало Закарпаття


Електронна пошта: dzerkalo-zakarpattya@ukr.net


Партнери:

Портал археології Закарпаття


Зроблено: Globalistic