Опубліковано: 19 Квітня, 2024. Переглядів: 248


Найближчі тижні можуть вирішити долю російсько-української війни – Туск

Ситуація на фронті в Україні нині є критичною. Важливо, щоб країни-партнери посилювали оборонну допомогу Києву. Зокрема для протидії ракетному та дроновому терору з боку Росії. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Тускповідомляє Tvn24.

Після неформального саміту Європейської ради він наголосив, що найближчі тижні можуть вирішити долю російсько-української війни.

За словами Туска, у висновках саміту є положення, яке зобов’язує ЄС вжити заходів для забезпечення безпеки українського неба.

Серед тем, які обговорювалися на саміті, питання безпеки були особливо важливими з польської точки зору. За словами польського прем’єра, лідери держав-членів також об’єднали зусилля з українським президентом Володимиром Зеленським.

“Президент Зеленський наголосив на негайній, можливо, вирішальній необхідності надати Україні системи, які могли б боротися з російськими ракетами та безпілотниками”, – сказав Туск.

Він додав, що Німеччина надала Україні ще один комплект батарей Patriot, а також закликала інші країни, які мають такі можливості, долучитися до цієї ініціативи.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...