Опубліковано: 13 Квітня, 2024. Переглядів: 248


Коли Зеленський підпише новий закон про мобілізацію – прогноз нардепа

Новий закон про мобілізацію почне діяти наступного дня після того, як його підпише президент Володимир Зеленський.

Це станеться “в дуже короткостроковій перспективі”.

Про це розповів в інтерв’ю Oboz.ua член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

“Президент, я думаю, точно підпише законопроєкт. Практично всі законодавчі поправки затверджувалися конституційною більшістю. Сам закон було ухвалено з достатньою кількістю голосів. Тим більше, що позиція президента була озвучена неодноразово. Я думаю, що жодних підстав не підписувати цей законопроєкт немає”, – сказав нардеп.

За його словами, президент може не підписати законопроєкт і повернути його до парламенту, якщо він суперечить Конституції. Проте, нардеп переконує, що Комітет намагався максимально повно врахувати всі вимоги Конституції.

“Я думаю, що підписання має статися в дуже короткостроковій перспективі. Деякі наші політичні опоненти заявляли, що вони будуть реєструвати постанову про заборону підписання і направлення президенту через те, що не були враховані якраз питання звільнення з військової служби. Якщо це відбудеться, то спочатку необхідно відхилити ці постанови, потім підписати голові Верховної Ради і скерувати на підпис президенту. Тому тут терміни складно назвати, але я думаю, що це буде дуже короткострокова перспектива, тобто це максимум тиждень, 10 днів, – і закон буде підписано”, – сказав Веніславський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...