Опубліковано: 3 Березня, 2020. Переглядів: 773


Хуст може стати рекордсменом Книги рекордів України в номінації «Найдовша сакурова алея» (ФОТО)

Таку амбітну мету має керівництво благодійної організації «Благодійний фонд Степана Деркача». Про це йшлося під час зустрічі в Хустській мерії з керівництвом міста в особі міського голови В.Кащука, депутатами міськрадиМиколою Аннишинцем, Наталією Дубчак, мешканцями Хуста Євгенієм Угляєм, Мирославом Калиничем, представниками ЗМІ.

Степан Деркач у своєму зверненні зазначив, що у рамках проведення всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом», благодійний фонд його імені закупив для міста 400 саджанців сакур, що у підсумку зробить Хуст всеукраїнським рекордсменом за довжиною сакурової алеї. Влада міста дала слово, що підтримає відповідну ініціативу «Благодійного фонду Степана Деркача» та готова сприяти в її реалізації.

Також Степан Деркач звернувся до хустян через свою сторінку у соціальній мережі Фейсбук та закликав долучитися до хорошої справи на благо рідного міста.

«Шановні хустяни! Радий повідомити Вас, що з приходом весни ми повертаємось до хорошої традиції — висаджування дерев у нашому місті. Так, з кожним роком, наш Хуст наближається до мети найквітучішого міста України! У кінці березня — від малого до великого —  запрошую Вас долучитися до цієї благородної справи. На вулиці Львівська буде висаджено 400 саджанців сакури (!). Про час і день повідомимо додатково», — написав С.Деркач.

Більш детально з ініціативою можна ознайомитися у тексті звернення «Благодійного фонду Степана Деркача» до Хустського міського голови В.Кащука.

«Міністерство енергетики та захисту довкілля України спільно з Держагентством лісових ресурсів анонсувало всеукраїнську акцію «Відновлюємо ліси разом», у межах якої хоче за день висадити 5 мільйонів дерев. Акція відбудеться 21 березня 2020 р. у Міжнародний день лісів.

Як Вам відомо, благодійна організація «Благодійний фонд Степана Деркача» в минулі роки оголосила конкурс «Сакура на твоїй вулиці». Наразі сакурова алея, що на вулиці Волошина, всього на 200 метрів є коротшою від найдовшої в Україні. Її довжина 1100 метрів. Проте цього року місто може стати рекордсменом.

Благодійна організація «Благодійний фонд Степана Деркача» має намір та вже закупило 400 саджанців сакур і тим самим зробити Хуст всеукраїнським рекордсменом за довжиною сакурової алеї.

Серед переможців конкурсу зокрема і вул. Львівська. Керівництво фонду просить підготувати і забезпечити місця для висадки саджанців сакур (підготувати ямки в місцях де вже викладена бруківка, рекомендована та бажані відстань між саджанцями становить 6-7 метрів).

Благодійна організація «Благодійний фонд Степана Деркача» просить не відмовити у проханні, долучитися міській владі до всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом» та запрошує керівництво міста на висадку саджанців», — йдеться у зверненні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...