Опубліковано: 12 Травня, 2024. Переглядів: 361


Чому не варто користуватися смартфоном із розбитим екраном: які можуть бути наслідки

При падінні внаслідок удару смартфона об тверду поверхню найчастіше страждає екран, на якому можуть з’явитися тріщини і навіть сколи.

Але іноді користувачі цей дефект довгий час не звертають особливої ​​уваги. Дисплей пристрою без спотворень показує картинку, добре реагує на дотик, тому можна й надалі користуватися пристроєм, тим більше, заміна дисплея коштує досить дорого, вважають деякі користувачі.

Однак це дуже велика помилка, яка призведе до наслідків у майбутньому, пише Pixelinform.

Пошкодження сенсорної панелі

Перша можлива проблема розбитого екрану – це порушення роботи сенсорної панелі. На дотик розбитий екран смартфон може реагувати повільніше, ніж при цілому склі.

Можливий і поганіший варіант, при натисканні на деякі місця екрана пристрій взагалі не відповідатиме.

Навіть якщо відразу нічого не змінилося в поведінці телефону, немає жодної гарантії, що в найближчому майбутньому, у відповідальний момент, з сенсором не виникнуть проблеми і користувач не зможе прийняти або відправити якесь важливе повідомлення.

Пошкодження внутрішніх елементів

Розбите скло дисплея певною мірою чинить механічний тиск на матрицю смартфона. Так само починають свій мікрорух та інші елементи внутрішньої начинки пристрою в момент спрацьовування вібратора.

У процесі подальшої експлуатації поступово порушується робота процесора, батарей та інших закріплених на платі смартфона компонентів.

Проникнення вологи

Головним ворогом смартфона є волога, що потрапила всередину. При використанні пристрою з тріснутим склом екрана всередину пристрою в мінімальних кількостях проникає волога.

Процес її накопичення буде тривалим, тому вихід із ладу телефону буде не одразу. Його елементи під впливом вологи поступово окислюватимуться і в найвідповідальніший момент можуть несподівано вийти з ладу.

Шкода для здоров’я

Практично всі сучасні пристрої мобільного зв’язку мають сенсорні дисплеї. Керування смартфонами виконується за допомогою торкання екрана пальцями рук. Розбите скло, що не розсипалося, може елементарно порізати пальці.

Крім цього, якщо тріщинами покрита велика ділянка екрана, під час перегляду контенту буде підвищено навантаження на очі. Вони втомлюватимуться в 2-3 рази швидше.

Що робити, якщо тимчасово неможливо замінити дисплей

Якщо на склі відсутні великі тріщини та відколи, на нього потрібно наклеїти спеціальну захисну плівку. Вона захистить матрицю та попередить поріз пальців, а також не дозволить проникнути всередину смартфона волозі.

За наявності великої кількості великих тріщин і сколів найкращим варіантом буде спеціальний, протиударний чохол, що не пропускає вологу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...