Опубліковано: 6 Квітня, 2024. Переглядів: 393


“Все п***ц”: російське місто пливе через прорив дамби, вже є загиблі (+ВІДЕО)

У місті Орськ Оренбурзької області РФ прорвало дамбу: там оголосили евакуацію населення. У зону затоплення може потрапити близько чотирьох тисяч приватних будинків. Вже відомо про двох загиблих.

Як зазначають російські ЗМІ, оголошено термінову евакуацію Старого міста в Орську та села Нікель: люди в паніці.

На одному з відео можна почути, як житель затопленого міста розповідає по телефону, що стався повний прорив дамби.

Прорив дамби: її засипали піском, але не допомогло

4 квітня у зв’язку з найбільшою повінню в історії Оренбурзької області в регіоні запровадили режим надзвичайної ситуації. Вчора, 5 квітня, над Орськом нависла загроза – через можливий прорив дамби на річці Урал.

Увечері, о 20:32, дамбу прорвало. До 21:30 через повінь евакуювали близько 3000 жителів Оренбурзької області, з них 721 дитина. Тепер їх набагато більше. Ближче до ночі Орська дамба була пошкоджена у двох місцях. Нові райони міста опинилися під загрозою підтоплення. Дороги довелося засипати битим каменем.

“Всі п***ц, ми попливли, мамо. Словом, повний прорив. І ми поїхали. Коротше кажучи, це все витікає. Говоріть, розкажіть усім, що евакуація зі Старого міста – це 100%. Чуєте звук? Все п***ц”, – розповідає житель.

Станом на 5 квітня в області налічувалося понад 1,82 тисячі підтоплених житлових будинків, 5,24 тисячі присадибних ділянок у 95 населених пунктах. Рівень води в річці Урал, яка ринула на вулиці, піднявся до 9,27 метра, що на 2 метри вище небезпечного рівня.

Наразі влада повідомляє про двох загиблих: один із них ліз на дах, і впав, а тіло іншого знайшли на одному з подвір’їв.

Орськ затопило: що відомо про ситуацію в місті

Орськ – друге за величиною місто Оренбурзької області. Населення становить близько 200 тисяч осіб. Наразі половина Старого міста в Орську затоплена. Мікрорайон під загрозою ізоляції. Тут затоплено понад 600 житлових будинків.

Російська влада повідомляє, що вода піднялася людям до пояса, її рівень становить близько метра і продовжує надходити. Понад 530 людей та 125 одиниць техніки ліквідовують надзвичайну ситуацію в Орську. На місці надзвичайної ситуації працюють рятувальники на катерах та водоплавах. Кількох людей вже довелося рятувати з дахів затоплених будинків.

Влада Орська повідомляє, що найближчим часом весь житловий сектор Старого міста буде затоплений і жителям потрібно терміново евакуюватися.

У соцмережах українці пишуть, що росіян наздогнала карма. Адже замість того, аби укріплювати власні дамби, вони руйнують дамби на території України.

Додамо, в Орську з 22 червня 1847 по 11 травня 1848 року в якості рядового 3-й роти 5-го лінійного батальйон перебував відомий український поет Тарас Шевченко. В Орськ він був відправлений відбувати покарання за участь в діяльності Кирило-Мефодіївського братства. У місті є меморіальний музей та пам’ятник Кобзареві.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...