Опубліковано: 2 Квітня, 2024. Переглядів: 247


В Україні можуть заблокувати TikTok. Голова комітету ВР назвав причини та умови

В Україні можуть заблокувати TikTok, якщо соцмережа і далі не реагуватиме на випадки російської пропаганди.

Про це сказав голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, повідомила “Радіо Свобода“.

Україна має практику блокування соціальних мереж, зазначив нардеп.

“Звернення спеціальних служб, засідання РНБО, указ Президента, введення в дію, судові процеси, якщо вони будуть”, – сказав Юрчишин.

“Центр протидії дезінформації при РНБО видав цілу мережу, яка в ТіkТоk займається російською пропагандою. Реакції ТікTokу я не чув. Якщо ТіkTok не буде реагувати, і це буде лише посилюватися, така ситуація може з’явитися”, – заявив нардеп.

“Поки що, я так розумію, влада не відчуває потреби це робити. Ну, і завжди спочатку краще спробувати домовитися, ніж одразу переживати найжорсткіші заходи”, – сказав Юрчишин.

Щодо роботи Telegram, то голова комітету повідомив, що зараз триває пошук законодавчого врегулювання цієї та інших соцмереж.

“Вже перейшло у законодавчу рамку. Це не стосується лише Telegram. Це стосується всіх соціальних мереж. Йде в розрізі DSA. Тобто Digital Sector Act, який діє у Європейському парламенті. Тобто ми на шляху законодавчого рішення. Якщо спецслужби не будуть задоволені динамікою, вони завжди можуть іти своїм шляхом”, – заявив нардеп.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...