Опубліковано: 27 Березня, 2024. Переглядів: 622


Мобілізація в Україні: у Раді ухвалили важливе рішення

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони відхилив пропозиції, за якими люди від 18 років не могли обирати час проходження базової військової підготовки, і в такий спосіб могли б бути мобілізовані. Про це заявив нардеп від партії Слуга народу Федір Веніславський у коментарі Liga.net.

Комітет відхилив пропозиції щодо проходження базової військової служби молодими людьми у віці від 18 до 24 років за їхнім вибором протягом будь-якого часу, крім часу воєнного стану.

У разі ухвалення цієї пропозиції, молоді люди віком від 18 років після проходження базової військової служби набули б статусу військовозобов’язаних і могли бути мобілізовані до ЗСУ під час воєнного стану.

Після відхилення пропозицій, тепер пропонується таке: молода людина у віці від 18 до 24 років самостійно обирає, коли їй пройти цю базову службу — у будь-який із цих років свого життя.

Веніславський зазначив, що якщо людина свідомо пішла на базову військову службу у 18−19 років, то після її проходження вона стає військовозобов’язаною і може бути мобілізована.

Якщо людина добровільно не пішла до 24 років на цю службу, то її призивають і направляють примусово на базову військову службу, і до 25 років вона стає військовозобов’язаною.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...