Опубліковано: 6 Березня, 2022. Переглядів: 1037


6 березня: це цікаво знати

У народі 6 березня називали днем Тимоша-весновія. Цього дня зазвичай весна приходила на поріг з сонечком і теплим вітерцем. Говорили: «На Тимоша-весновія і старцям надія».

Наші предки вірили, що в ніч на 6 березня сняться тільки віщі сни, на які варто звернути особливу увагу. Казали, що не можна в цей день залишати справи незавершеними.

Також не радили випивати – наслідки можуть бути поганими. А от якщо купити собі нове взуття в цей день, то вона прослужить довго.

За церковним календарем 6 березня вшановують преподобного Тимофія, що в Символах; святителя Євстафія, архієпископа Антіохійського; святителя Георгія, єпископа Амастридського та Козельщанську ікону Божої Матері.

Іменинники 6 березня:
Остап, Тимофій, Юрій, Захар, Іван.

6 березня народились:

1931 – Олександр Білаш – український композитор, поет. Герой України. Автор популярних пісень «Ясени», «Два кольори», «Сніг на зеленому листі» та ін.

6 березня відзначають:

Всесвітній день боротьби з глаукомою.

Події 6 березня в Україні:

1665 – у Лондоні вийшов перший у світі журнал («Філософські праці Королівського товариства»).

1918 – Центральна Рада проголосила адміністративну реформу УНР, поділивши її на 32 землі.

1939 – на честь 125-ї річниці від дня народження Кобзаря у Києві відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку.

2003 – Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний гімн України».

Чи знаєте ви, що:

Найбільш масштабні загрози у 90-х роках несли віруси під назвами «Мікеланджело» та «Меліса», які використовувались для здійснення перших кібератак.

Вірус «Мікеланджело» був створений для інфікування дискових операційних систем, а саме для головного завантажувального запису жорсткого диска та сектора завантаження дискет. Особливістю цієї загрози було те, що вона ставала активною саме 06 березня, в день народження відомого митця доби Ренесансу – Мікеланджело. Саме через цей збіг шкідливе програмне забезпечення отримало назву в честь митця.

Після інфікування комп’ютера вірус переписував всі дані, які містились на жорсткому диску пристрою, замінюючи їх випадковими символами. Однак загроза працювала лише у випадку, якщо комп’ютер жертви був увімкнений у визначену дату, інакше дані користувачів залишались неушкодженими.

За даними дослідників, вірусом «Мікеланджело» було інфіковано понад 5 мільйонів комп’ютерів в усьому світі, а збитки за втрачені дані оцінювались у розмірі від 20 до 30 мільйонів доларів США. (За даними сайту https://eset.ua)

«Рідна країна»


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...