Опубліковано: 14 Березня, 2024. Переглядів: 251


Бойові дії в Росії: РДК вимагає від влади негайної евакуації жителів, люди втікають самотужки (ВІДЕО)

Триває атака РДК, Легіону “Свобода Росії” та Сибірського батальйону на дві області РФ: Курську та Бєлгородську. Сьогодні, 14 березня, там вкотре звучали сирени ракетної небезпеки, а також лунали вибухи від обстрілів.

“Усі мешканці Курської, Бєлгородської та Брянської областей, які не встигають або не мають змоги евакуюватися, негайно переходять в укриття!” – заявив вранці Російський добровольчий корпус.

Заява РДК: жертви будуть на совісті влади

“Поки путінська армія нищить будинки мирних жителів, артилеристи “Легіону” знищили одразу 2 склади боєприпасів путінських військ у Тьоткіно”, – повідомив вранці корпус.

Згодом на сторінці РДК у Telegram з’явилась нова спільна заява добровольців: звернення до губернаторів Курської та Бєлгородської областей – Романа Старовойта та В’ячеслава Гладкова.

“Наразі триває звільнення російських регіонів від терористичного режиму Кремля. Зараз путінські війська в Бєлгородській та Курській областях зазнають масованих атак. Закликаємо уповноважених осіб цих регіонів, насамперед губернатора Курської області Романа Старовойта та губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова, негайно оголосити про евакуацію з усієї території вищезгаданих областей та невідкладно евакуювати мирне населення”, – заявили бійці.

Фото ілюстративне, t.me/russvolcorps

У заяві також йдеться, що мирні жителі не повинні страждати від війни, а будь-які жертви в процесі бойових дій будуть на совісті Старовойта і Гладкова. Також в РДК закликали не перешкоджати евакуації жителів, які вже вирішили покинути свої домівки та зберегти життя своїх сімей.

У місцевих пабліках коментатори пишуть, що мають проблеми з евакуацією – вокзали оточені, і туди не пропускають навіть людей з квитками. Щоправда, перевірити цю інформацію наразі неможливо.

Також у пабліках показали відео, де видно людей зі сумками, що біжать. Вважається, що кадри зняті у місті Грайворон Бєлгородської області.

Додамо, у Бєлгороді припинили роботу торгові центри, а також заклади культури.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...