Опубліковано: 4 Березня, 2024. Переглядів: 348


Окупанти готують кілька груп винищувачів для атаки по Україні: у ЗСУ назвали можливі напрямки

Російська армія готує літаки Су-34 і Су-35 до нових ударів по Україні. При цьому А-50 вже тиждень немає в небі поруч з нашою країною.

Окупанти відновлюють свою присутність в небі поблизу лінії фронту. Після літакопаду у лютому вони втекли якомога далі, щоб не підставлятися під удар. Були періоди, коли російські літаки по кілька годин не фіксувалися в українському повітряному просторі.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Кілька груп російських винищувачів готують для атаки на Україну

“Вони роблять висновки і втекли з нашого повітряного простору”, — сказав Ігнат в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

За його словами, учора літаки почали з’являтися і впродовж дня скинули кілька десятків керованих авіабомб, які були спрямовані з різних напрямків.

“Ну і зараз бачимо на ранок уже кілька ударних груп Су-34 і Су-35, які можуть готуватися до завдання ударів саме на східному та північному напрямках”, — сказав речник Командування Повітряних сил.

Він додав, що після збиття другого літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50, їх вже тиждень немає в небі.

“Вже сьомий день, якщо не помиляюся, А-50 не з’являється ні в Ростовській області, ні в акваторії Азовського моря. Противник заявив, що будуть відновлювати ті, що на зберіганні знаходяться. Наскільки цей процес буде швидким чи довгим сказати важко. Але все ж таки ці літаки їм вкрай потрібні для того, щоб планувати удари, проводити радіолокаційну розвідку повітряного простору нашої держави”, — сказав Ігнат.

Російські пілоти бояться літати

Після потужної атаки на російські літаки пілоти почали боятися літати. Російське кмандування намагається замовчувати, що пілоти неохоче йдуть на завдання і навіть є спроби саботажу, пише російський Telegram-канал “Кремлівська табакерка”.

“Ми не зовсім розуміємо, як хохли почали збивати так багато наших пташок, але настрій у пілотів не дуже. Багато хто залучений під час ударів за допомогою ФАБів, без цього зараз складно наступати”, — говорить джерело в командуванні російських ВКС.

Один із льотчиків нібито на умовах анонімності зізнався, що між собою пілоти обговорюють різні варіанти, у тому числі колективне звернення до Володимира Путіна та Сергія Шойгу. “Розумієте, підготовка пілота – процес не з дешевих. Цьому навчаються роками. Нині щодня у нас трагічні новини з фронтів. Усі розуміють, що завтра вони можуть загинути”, — сказав пілот винищувача. Він неохоче зізнався, що командування погрожує їм за відмову вилітати на бойові завдання.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...