Опубліковано: 28 Лютого, 2024. Переглядів: 289


НЛО у зоні бойових дій: українські військові зняли на відео загадковий об’єкт (ВІДЕО)

ЗСУ зафіксували НЛО в зоні військових дій, пише британська газета Daily Mail, посилаючись на відео 406-тої окремої артилерійської бригади.

Запис було зроблено за допомогою дрона Mavic 3T.

Представник компанії Mavic DJI не зміг пояснити, як таке могло статися.

Хоча розмір, висота та форма об’єкта залишаються загадкою, власна висота дрона вказує на те, що видимий об’єкт може бути великим апаратом на відстані понад 30 миль (близько 50 кілометрів), пише британське видання.

Кадри військові зняли цього місяця за допомогою одного з понад 300 безпілотних квадрокоптерів “теплового бачення”. На кадрах видно, що НЛО набагато тепліше, ніж всі предмети, що його оточують. Однак варто звернути увагу і на той факт, що на дисплеї керування дроном було повідомлення про помилку.

Один із операторів був упевнений, що бачив НЛО, оскільки об’єкт дуже довгий час перебував у невагомості на одному місці. При цьому один із бійців пропонує протаранити НЛО за допомогою дрона.

“Щось незвичайне! Я вперше таке бачу”, — каже військовий на відео.

“До нього підлетів ще один, потім воно падало як метеорит…”, — розповідає жінка, яка стоїть поруч.

Цей об’єкт схожий на те, що у травні 2022 року спостерігали у небі над Іраком за допомогою теплової камери дрона Reaper ВПС США. Тоді ЗМІ назвали НЛО “багдадським фантомом”, пише видання.

Дрони 406-й бригаді постачає Фонд DeepInspire. Військовий журналіст Джо Ліндслі, який перебуває в Україні у Львові, заявив, що цій бригаді передають дрони Mavic 3T.

Коли було знято НЛО, то дрон перебував на висоті близько 152 метрів. Експерти заявляють, що НЛО також знаходився на тій самій висоті, що й дрон.

Також слід зазначити і той факт, як один із бійців 406-ї бригади заявив, що на тепловізійних камерах об’єкт у небі не видно.

Експерти розводять руками: на міраж не схоже

Журналісти змогли вийти на зв’язок із Павлом Терлецьким, який постачає та обслуговує дрони для 406-ї бригади. За його словами, бійці після 48 години на лінії фронту зараз на відпочинку, проте обіцяв вийти з ними на зв’язок і з’ясувати ситуації з НЛО.

Скептики також вивчили 20-секундне відео із зони бойових дій і дійшли висновку, що ЗСУ побачили в небі міраж, відомий як “Фата Моргана”.

Це коли верхній шар теплого повітря та нижній шар холодного створюють “атмосферний канал”. Він переломлюється чи викривляє світло, створюючи певну подобу якогось предмета у повітрі.

Також це може бути оптична ілюзія, особливо, якщо зйомки відбуваються біля джерела води. Однак у тому районі, де перебували бійці із 406-ї бригади, води немає взагалі.

Експерт з авіаційної безпеки зазначив, що рідко можна побачити у повітрі нерухомий об’єкт, який зняли бійці із 406-ї бригади.

При цьому міраж “Фата Моргана” дуже часто змінює свої зображення, а у разі НЛО в Україні такого ефекту немає.

Ще у 2022 році астрономи з Головної астрономічної обсерваторії Академії наук України в Києві опублікували в Cornell’s arXiv попередній документ, у якому повідомили, що вони бачать “значну кількість об’єктів, природа яких невідома”.

“Ми бачимо їх всюди”, — написала команда, яка розділила свої НЛО на яскраві, світловипромінювальні “космічні” та темніші “фантоми”, здатні літати зі швидкістю 33 000 миль на годину.

Але роботу трьох астрономів швидко розкритикувала Національна академія наук України (НАНУ), яка опублікувала офіційну заяву, в якій стверджувала, що дослідження “не відповідає професійним вимогам для публікації”.

“Обробка та інтерпретація результатів проводилися на неналежному науковому рівні та зі значними похибками у визначенні відстаней до спостережуваних об’єктів”, – написали вчені НАНУ за підсумками свого дослідження.

А на попередньому етапі бойових дій, за роки до вторгнення Росії в Україну в 2022 році, дивні утворення вогнів були задокументовані над селом Новоградівка на південному заході України в Одеській області в листопаді 2017 року.

Після того, як кадри сколихнули чутки про НЛО в мережі, українські військові зробили заяву, щоб заспокоїти людей.

Тоді речник армії запевнив мешканців, що причин для занепокоєння немає.

Ліхтарі, принаймні за словами речника ЗСУ, були лише мішенями, які використовували українські морські піхотинці під час військових навчань.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...