Опубліковано: 25 Лютого, 2024. Переглядів: 321


У Раді заявили про справедливу мобілізацію і назвали шість пунктів

Перебування на лінії фронту повинно базуватися на ротаційній основі.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич в інтерв’ю “АрміяInform“.

Завітневич прокоментував урядовий законопроєкт про мобілізацію, сказав про “законодавче визначення терміну перебування на передовій”.

“Справедливість мобілізації визначатиметься справедливими механізмами її організації та проведення”, – заявив нардеп, назвав шість пунктів.

“По-перше, це об’єктивний та повноцінний облік усіх військовозобов’язаних, чітке визначення їхніх обов’язків щодо своєчасного надання у встановлений порядок даних про себе”, – сказав Завітневич.

“По-друге, це вручення повісток у всім зрозумілий спосіб, що виключає протиправні дії працівників ТЦК з використанням фізичного насилля. У цьому питанні також йдеться про сумлінне виконання військовозобов’язаними обов’язку із самостійної перевірки надходження повістки та підтвердження про її отримання”, – заявив нардеп.

Третім пунктом голова комітету назвав “забезпечення адресного використання військовозобов’язаних відповідно до потреб Сил оборони, військово-облікової спеціальності осіб, стану їхнього здоров’я”.

Четвертим – мотивування військовозобов’язаних “на підтримання відповідного рівня кваліфікації згідно з військово-професійною підготовкою або її підвищенням”. “А також покращення мотиваційного пакета для перебування мобілізованого військовозобов’язаного у війську протягом затребуваного державою терміну”, – сказав нардеп.

“По-п’яте, це гарантування державою відповідного рівня та тривалості підготовки мобілізованих осіб”, – заявив голова комітету.

Шостим пунктом голова комітету назвав “надання права військовозобов’язаному самостійно керувати процесом своєї мобілізації на основі рекрутингу, тобто підписання контракту з МО України на визначений термін”.

“У цьому випадку все те, про що говорилося вище, реалізується рішенням військовозобов’язаного, він матиме більші можливості вибору посад та місця служби”, – заявив нардеп.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...