Опубліковано: 23 Лютого, 2024. Переглядів: 439


Чехія змінить правила проживання для українських біженців: подробиці

Зміни в умовах надання безплатного проживання для українських біженців в Чехії плануються з вересня 2024 року.

З вересня 2024 року у Чехії наберуть чинності нові правила щодо безплатного проживання українців. Термін перебування у гуманітарному житлі скоротиться зі 150 до 90 днів, пише Інформатор.

Нововведення стосуються всіх без винятку громадян України, які переїхали до країни через війну, включно з вразливіими категоріями.

Про це пише видання Proukrainu. Ця ініціатива має на меті оптимізувати систему підтримки біженців та забезпечити їм тимчасову підтримку по прибуттю. Міністерство внутрішніх справ Чехії підтвердило заплановані зміни для українців, наголосивши, що з самого початку система екстреного проживання та притулку була тимчасовим рішенням.

Таким чином, з 1 вересня усім біженцям, включаючи вразливі групи, буде необхідно самостійно здійснювати оренду та оплату житла, якщо вони вичерпають 90 днів перебування у гуманітарному притулку.

Ця ініціатива стосується всіх біженців, включаючи вразливі категорії, такі як матері з маленькими дітьми, люди похилого віку та особи з інвалідністю. До цього моменту ці групи мали можливість користуватися гуманітарним житлом без обмежень.

МВС Чехії рекомендує українцям шукати альтернативні варіанти проживання, такі як оренда житла або домовленість з гуртожитком. Звертатися за консультаціями та допомогою до правоохоронних органів також є розумною дією у цій ситуації.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...