Опубліковано: 31 Жовтня, 2020. Переглядів: 382


Підприємці Ужгорода виступили проти закриття кав’ярень у зв’язку з переходом міста в “червону” зону

Близько 60 підприємців зібралися сьогодні о 17 вечора в Ужгороді на Слов’янській набережній. Вони проти обмежень роботи кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування в місті.

Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан у телефонній розмові Суспільному повідомила, що попереджень про проведення мітингу до правоохоронців не надходило. Однак, поліцейські були на місці події. Також Ганна Дан розповіла: на місці було близько 50 учасників.

“Зараз все трохи навпаки, — сказала Тамара Готра. — Ми вже думаємо не про власне збагачення. Уже давно. Ми думаємо про виживання. Про підтримку дихання. Це як пацієнт у комі – зараз у нас такий бізнес”.

“Чому сьогодні п’ятниця, кінець дня і лише зараз ці питання вирішуються? — каже підприємець Юрій Мешко, який також прийшов на мітинг. — Я розумію, що є ресторани, магазини, але в них є куча смешників. Я один із їхніх смешників. У мене рибопереробний цех. Як я можу підготувати їм продукцію на понеділок? Тобто, мені треба заздалегідь замовити. Я навіть не знаю, що казати своїм людям: чи вони виходять на роботу, чи ні”.

До підприємців прийшов міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Нагадаємо, міський голова сьогодні на брифінгу повідомив, що направив листа на ім’я керівника обласної комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій Олега Коцюби з проханням не припиняти роботу дошкільних навчальних закладів, громадського транспорту з дотриманням всіх карантинних вимог, а також обмежити роботу закладів громадського харчування до 20:00 та не припиняти роботу інших закладів торгівлі.

Богдан Андріїв спробував заспокоїти мітингувальників, запевнивши, що до настання в місті карантинних обмежень ще є два дні, протягом яких він сподівається, обласне керівництво врахує побажання керівника міста, керівників профільних напрямків та підприємців.

“Червона запроваджена з 00:00 2 листопада. Це з понеділка. Я сподіваюся, що за ці два дні мені вдасться достукатися до керівників. Які нас почують. І врахують наші побажання, щоб місто могло нормально працювати”, — сказав міський голова Ужгорода.

31 жовтня підприємці вирішили зібратися о 12 годині біля Закарпатської ОДА. І зібратися більш повним складом, уже зі своїми працівниками: “Взяти з собою свій персонал, щоб туди не прийшло 20 чоловік, а прийшло 500-800, — сказав мітингувальник Юрій Бережник. — Тому, що показують по телебаченню і таке враження, що прийшло сюди 30 куркулів, котрі хочуть заробити гроші”.

Суспільне Закарпаття


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...