Опубліковано: 3 Березня, 2021. Переглядів: 439


Скрутили та перетискали шию: поліцейські серед вулиці знущалися з чоловіка (+ФОТО)

На Сумщині патрульні серед вулиці знущалися з чоловіка. Вимагали в нього документи.

А коли той відмовився надати – скрутили його, перетискали шию, вдягли кайданки й несли до автомобіля.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Поліцейські підійшли до чоловіка, який перебував у внутрішньому дворику одного з будинків, та вимагали пред’явити документи. Чоловік відмовився їх надати. Однак вказав, що є інвалідом 2-ї групи та не порушує закон. Це підтвердили присутні на місці події інші особи. Також вони зазначили, що він є працівником підприємства, яке здійснює ремонтні роботи, і що керівник з його документами вже прямує до них”, – ідеться в повідомленні.

Попри це, працівники патрульної поліції скрутили чоловіка, наступаючи коліном на його шию та голову, спричиняючи сильний фізичний біль.

“Правоохоронці надягли йому на руки та ногу кайданки й понесли до автомобіля, тримаючись за ці кайданки, чим спричиняли йому нестерпний біль та тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості”, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді чисельних саден та синців голови, правої руки, ноги. А також перелом пальця на правій руці.

Ковпаківський районний суд Сум встановив, що вимога поліцейських про пред’явлення потерпілим документів для перевірки не пов’язана з порушенням ним громадського порядку. Також він не чинив злісної непокори чи опору поліцейським. Тому жодних підстав для затримання в правоохоронців не було.

Патрульним повідомлено про підозру за фактами перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством. Досудове розслідування триває.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...