Опубліковано: 17 Лютого, 2024. Переглядів: 391


“Не сидітимемо склавши руки”: у Китаї зробили заяву про війну в Україні

Китай не був ініціатором і не є учасником так званої “кризи в Україні”. Проте він не буде сидіти “склавши руки та спостерігати”.

Про це під час Мюнхенській конференції з безпеки заявив Міністр закордонних справ Китаю Ван Їпише ТСН.

“Китай не був ініціатором української кризи і не бере участі в ній.

Однак це не означає, що ми сидітимемо склавши руки і спостерігатимемо за нею здалеку. Китай продовжуватиме сприяти мирним переговорам та пошуку політичного рішення”, – заявив Ван Ї.

Він також додав, що позиція Китаю базується на основі чотирьох принципів: поваги до суверенітету та територіальної цілісності всіх країн, повного дотримання цілей і принципів Статуту ООН, врахування законних безпекових занепокоєнь країн та підтримки конструктивних зусиль для встановлення миру.

“Діючи згідно з цими основними принципами, Китай невпинно працює над сприянням миру та мирним переговорам. Зараз немає належних умов, щоб сторони могли повернутися за стіл переговорів, але поки є надія, ми не відмовимося від наших зусиль”, – підкреслив міністр.

Окремо він додав, що між Китаєм та Росією існують “нормальні відносини, як у великих країн”. І запевнив, що вони не мають на меті створення альянсу та не направлені проти жодної третьої сторони.

“Ми виступаємо проти будь-яких спроб звинуватити Китай або перекласти відповідальність за врегулювання ситуації в Україні на Китай, бо Китай провів багато конструктивної роботи і ми продовжуватимемо по-своєму відігравати позитивну роль у цьому врегулюванні”, – зазначив Ван Ї.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...