Опубліковано: 17 Лютого, 2024. Переглядів: 300


Українські військові вийшли з Авдіївки – Сирський

Українські військові залишають Авдіївку. Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський у Фейсбук.

“Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах”, – написав він.

Сирський зауважив, що українські військові завдали ворогу значних втрат.

“Наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значні втрати в живій силі та техніці. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій””, – зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

“Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо”, – додав Сирський.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, військові ЗСУ вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

“У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення”, – пояснив він.

Тарнавський сказав, що оточення не допущено. Особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах.

Читайте також: Зеленський прокоментував рішення про вихід ЗСУ з Авдіївки


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...