Опубліковано: 14 Лютого, 2024. Переглядів: 222


Ексголовного лісника Рівненщини випустили під зменшену у 13 разів заставу

Вищий антикорупційний суд випустив під заставу депутата Рівненської обласної ради, колишнього головного лісника Рівненщини Віталія Суховича, проте її розмір зменшили з 192,9 мільйона гривень до 15,14 мільйона.

Ексчиновника підозрюють у незаконному збагаченні на понад 99 мільйонів гривень.

Зазначається, що розмір суми незаконного збагачення встановило слідство як різницю між задекларованими доходами та вилученими у нього під час обшуків.

У матеріалі розповіли, що суд відправив Суховича під варту на шістдесят днів та визначив заставу у 192 мільйони гривень 27 листопада 2023 року, через два дні після обшуків. У грудні підслідність у провадженні визначили за Національним антикорупційним бюро України, а справу передали до ВАКС. 18 січня Суховичу продовжили строк тримання під вартою, через ризик переховування від слідства. Однак зменшили розмір застави до 15,14 мільйона гривень.

“Причина зменшення розміру застави – очевидна неспроможність протягом тривалого часу внести заставу у розмірі 192 917 868 гривень”, – розповіли у матеріалі, додавши, що заставу внесли 24 січня.

Зазначається, що 5 мільйонів гривень з застави перерахували на підтримку Збройних сил України. У випадку скасування запобіжного заходу, заставодавцю повернуть лише 10,14 мільйона гривень.

У пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розповіли, що ухвалу судді не оскаржуватимуть, адже ВАКС зобов’язав Віталія Суховича носити електронний засіб контролю. Наразі він зобов’язаний не відлучатися зі свого місця проживання.

Нагадаємо, у листопаді у депутата Рівненської облради – заступника директора регіонального лісового офісу держпідприємства “Ліси України” виявили та вилучили 150 мільйонів гривень у національній та іноземній валюті, а також близько 3,5 кг золота. Йому повідомили про підозру за фактом незаконного збагачення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...