Опубліковано: 14 Лютого, 2024. Переглядів: 432


Судитимуть ексвоєнкома із Закарпаття, який змушував солдатів будувати йому маєток

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо колишнього начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ярослава Дмитрука.

За даними слідства, він змушував солдатів будувати йому приватний маєток. Обвинувальний акт вже направили до суду.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

За інформацією відомства, 2 серпня 2023 року правоохоронці викрили військового комісара із Закарпаття. За версією слідства, підозрюваний у службовий час використовував солдатів для будівництва приватного будинку. Земельну ділянку під новобудовою він купив та оформив на родича.

“На будівництві постійно працювали п’ятеро солдатів. Ще один підлеглий за погодженням з керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю. Попри це, усі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином їм було безпідставно нараховано і виплачено понад 500 000 гривень”, — йдеться у повідомленні.

Ексвоєнкома обвинувачують у перевищенні службових повноважень за ч. 5 ст. 426-1 КК України. Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Чоловіка звільнили з займаної посади. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення понад 800 000 застави. Вирішується питання про відшкодування завданих державі збитків. На обвинуваченого також склали адмінпротокол про корупцію, додали у ДБР.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...