Опубліковано: 12 Лютого, 2024. Переглядів: 419


На Закарпатті медики реанімували 87-річного чоловіка з ознаками клінічної смерті (ВІДЕО)

Про такий випадок повідомив Закарпатський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

ЩО ВІДОМО

Минулої п’ятниці в Ужгороді завдяки блискавичній реакції та висококваліфікованій роботі працівників екстреної медичної допомоги вдалося реанімувати 87-річного чоловіка.

«Чоловік втратив свідомість. Ні на що не реагує» – таке повідомлення від диспетчера отримала бригада №101 (лікар – Василь БЛЯШИНЕЦЬ, фельдшер – Віктор ПУШКАРЕНКО, водій – Василь ЙОНАШ).

«Ми повертались з попереднього виклика, як диспетчер передав інформацію про виклик на Набережну Незалежності. За три хвилини були вже біля хворого. На момент прибуття у чоловіка — ознаки клінічної смерті. Негайно приступили до реанімаційних заходів», — розповідає лікар Василь БЛЯШИНЕЦЬ.

На моніторі – повна асистолія, але вже після 20-ї хвилини реанімаційних заходів з’явилися ознаки безпульсової електричної активності. 30-та хвилина реанімації – вже стабільна безпульсова електрична активність з частотою близько 100 ударів за хвилину. На 40-й хвилині – спонтанне дихання. На 45 -й хвилині – з’явився центральний пульс та відновилося самостійне дихання!

Медики стабілізують пацієнта та транспортували до Ужгородської ЦМКЛ, де його негайно було госпіталізовано у реанімаційне відділення.

Цей випадок є прикладом того, як висока кваліфікація та оперативність медичного персоналу можуть врятувати життя у важких випадках серцевих проблем, навіть у людей похилого віку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...