Опубліковано: 27 Січня, 2024. Переглядів: 280


Хто зможе отримати множинне громадянство в Україні – у міграційній службі пояснили

Громадяни країн ЄС та “Великої сімки” зможуть спрощено отримати громадянство України без відмови від свого попереднього.

Це передбачено новим законопроєктом про множинне громадянство, розповіла в інтерв’ю “Бабель” голова Державної міграційної служби Наталія Науменко.

За її словами, пізніше перелік таких країн може розширитися.

“Уряд і президент потім ще розглядатимуть питання, щоб розширити коло таких країн”, – сказала вона.

За словами Науменко, претенденти повинні будуть скласти іспити з української мови, історії України та Конституції України. На це вони матимуть три роки.

У законопроєкті також опишуть обставини і підстави, за яких можуть позбавити громадянства України.

“Проєкт чітко визначає підстави для втрати громадянства. Це – національна безпека, користування паспортом іншої країни на території України тощо. Можливо, при розгляді в парламенті ці підстави ще змінюватимуть”, – розповіла Науменко.

Окрім того, у законопроєкті йдеться про те, що іноземні військовослужбовці, які воюють за Україну, зокрема з країни-агресора, і в яких закінчився строк дії паспорта, все одно можуть податися на громадянство України. Зробити це зможуть і члени їхніх родин. Їм теж не потрібно подавати зобовʼязання відмовитись від громадянства іншої країни, лише декларацію про те, що в Україні вони користуватимуться винятково українським паспортом.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...