Опубліковано: 21 Січня, 2024. Переглядів: 10314


Синоптик розповів, яку погоду очікувати в лютому, чи буде рання весна

Зимові місяці продовжать підтверджувати тенденцію глобального потепління.

Перший місяць зими сезону 2023-2024 вже позаду. В грудні було все: морози, потужні циклони, ожеледиця на дорогах, снігопади та плюсові температурні рекорди наприкінці місяця.

За оцінками синоптиків і кліматологів, така нестабільна зимова погода буде спостерігатися в Україні і надалі.

Якими вибриками здивують українців січень та лютий, чи варто очікувати на значні морози, та чи дочекаємось ми зимової казки зі снігом? На ці запитання народний синоптик Володимир Деркач дав відповіді в ексклюзивному прогнозі “Телеграфу”.

Погода в січні

Перша декада. Початок нового року буде не зовсім зимовим: удень – здебільшого плюс або близько 0° C, вночі – також близько нуля, але в окремі дні мінус. Опадів буде мало. Всередині цієї декади температура повітря почне поступово знижуватись і посиляться опади. Температура вночі – суцільний мінус, хоч і досить малий. На завершення цього відрізку практично все так і залишиться: окремі дні з сильними опадами здебільшого у вигляді снігу, вночі мінус, але невеликий.

Друга декада. Триватиме тенденція опадів, хоча вони і послабшають. Іноді сніг переходитиме в дощ (на початку другої декади січня, коли температура буде трохи вищою). З середини другої декади прийде похолодання, а перед тим ще й опади посиляться. Морозна температура очікується як вдень, так і вночі, хоча цей мінус далеко від 0° не втече.

Третя декада. Закінчення січня буде біднішимна опади: випадатимуть вони зрідка у вигляді мокрого снігу або дощу. Перша половина третьої декади стане теплішою та й фінал січня буде з незначними морозами вночі. Тобто досить помірна зима.

Погода в лютому

Перша декада. Початок лютого покаже себе невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Десь із середини першої десятиденки лютого вдень температура підвищиться, хоча ночі будуть здебільшого із знаком “мінус”. Опади в цей час помірні, в окремі дні досить вітряно, і така погода протримається до кінця декади.

Друга декада. Буде характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. Початок цієї декади пройде під знаком похолодання: різке зниження температури буде спостерігатися вночі, а вдень утримається досить помірна температура. На екваторі цього відрізку посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Третя декада. Потепління зачепить і початок останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується нічної пори, а вдень близько 0° або взагалі плюс. Опадів буде не багато.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...