Опубліковано: 21 Січня, 2024. Переглядів: 469


Повісток тепер буде менше: у Міноборони розповіли, що сталося

Міноборони успішно завершило перевірку даних в електронному реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг”, виключивши дублікати та застарілі відомості.

Заступник міністра оборони Катерина Чорногонько повідомила про це в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Про це пише «focus».

Повідомляється, що після ухвалення відповідного законопроекту в Україні буде запроваджено електронний кабінет для призовників, який дозволить громадянам оновлювати свої дані для ТЦК та СП.

“Військовообов’язковим буде надано період для актуалізації даних. Після цього територіальні центри комплектування використовуватимуть ці верифіковані дані у своїй повсякденній діяльності”, – зазначила Чорногоренко.

Чорногонко наголосила, що дана процедура перевірки спрямована на скорочення кількості непотрібних повісток, які видаються громадянам. TЦК і СП більше не надсилатимуть виклики без нагальної потреби.

Електронний кабінет надасть військовослужбовцям певний період для оновлення своїх даних, а ТЦК згодом використовуватиме цю перевірену інформацію у своїй повсякденній діяльності.

Заступник міністра наголосила на важливості підвищення ефективності роботи територіальних призовних пунктів, звівши до мінімуму непотрібні виклики та неправомірні повідомлення про явку до ТЦК. Мета полягає у тому, щоб створити чітку систему, що забезпечує ТЦК перевіреними списками осіб, які підлягають військовій службі.

“Ми усунули дублі та неактуальну інформацію у реєстрі. Наразі ми вдосконалюємо роботу територіальних центрів комплектування, щоб уникнути надмірних відправлень повісток та випадків нецільового інформування військовозобов’язаних про необхідність з’явитися до ТЦК. Ця система має працювати точно, забезпечуючи у ТЦК верифіковані списки військовозобов’язаних”, — наголосила чиновниця МО України.

Реєстр призовників тепер містить оновлену та актуальну інформацію, організовану за різними категоріями, такими як особисті та службові дані, документи, пов’язані з пересуванням, дані прав водія, відомості про морські та повітряні документи, а також виконавчі документи та інші рішення.

Ця велика база даних сприяє точному веденню обліку та підвищує загальну ефективність процесу призову на військову службу в Україні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...