Опубліковано: 19 Січня, 2024. Переглядів: 362


Росія готує новий великий наступ, – Financial Times

Російська армія готує новий великий наступ, який планує почати влітку, інформує Financial Times. Видання попереджає про можливу спробу захоплення Харкова чи навіть Києва.

Українська армія переходить до активної оборони, і однією із можливих причин є те, що Росія готує новий великий наступ влітку 2024 року.

Про це повідомляє Financial Times.

Видання пише, що Україна перейшла до тактики активної оборони, що нещодавно ще раз підтвердив командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський, заявивши, що цілями української армії залишається утримання позицій і виснаження ворога. Автори публікації наводять припущення співробітників служб безпеки України, що “Росія може планувати широкомасштабний наступ вже влітку”.

“Його метою буде захоплення решти чотирьох областей – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької, – які, за словами Путіна, були анексовані у вересні 2022 року. Крім того, за словами чиновників, не виключена ще одна спроба захоплення Харкова чи навіть Києва”, – пише британська газета.

У нещодавно розсекреченій оцінці американської розвідки, з якою ознайомилася FT, також зазначається, що кінцева мета Путіна в Україні – завоювати країну і підкорити її народ – залишається незмінною.

Автори підкреслюють, що залишається питанням, чи зможе Росія досягнути таких цілей. “Чи досягнуть росіяни успіху – це вже інше питання. Буданов не впевнений, що його вороги зможуть виробити стільки снарядів і військ, скільки вони втрачають, навіть за підтримки Північної Кореї. До того ж, українці довели, що вміють захищати свою територію”, – написали аналітики видання.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...