Опубліковано: 17 Січня, 2024. Переглядів: 232


Найближчим часом переговорів між Україною і РФ не буде – США

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен не бачить ознак, що свідчили б про наближення переговорів між Україною і Російською Федерацією щодо тривалого припинення вогню.

Про це Блінкен сказав під час панельної дискусії у Давосі на Всесвітньому економічному форумі (World Economic Forum), повідомила “Радіо Свобода“.

“Зараз я цього не бачу. Ми завжди відкриті й уважні до цього, тому що більше за всіх цього хоче український народ. Але з боку Росії має бути готовність залучатися, вести переговори добросовісно на основі принципів, яким кинула виклик її агресія, – територіальній цілісності, суверенітету, незалежності”, – заявив Блінкен.

На Заході намагалися запобігти повномасштабній війні РФ проти України й відмовити Москву від агресивних намірів, сказав держсекретар США.

“Цього ніхто не хотів. Ми також інтенсивно взаємодіяли з Росією протягом кількох місяців, намагаючись з’ясувати, чи існує якась справжня проблема безпеки, яка спонукала б їх робити те, до чого вони, здавалося, були готові. На жаль, стало очевидним (ви не повинні мені вірити – просто прочитайте, що говорить президент Путін), що про це насправді ніколи не йшлося. Це завжди було про велике бачення відновлення “великої Росії”, – сказав Блінкен.

За його словами, переговори на умовах поваги до базових принципів підтримають США й низка інших країн.

“Якщо і коли Росія буде готова вести переговори на цій основі, вона знайде українців, які захочуть це зробити. І це, безумовно, знайде підтримку Сполучених Штатів у цьому та багатьох інших країн”, – заявив державний секретар США.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...