Опубліковано: 9 Січня, 2024. Переглядів: 317


Суддя допоміг втекти за кордон понад 1000 чоловікам призовного віку (ФОТО)

Для реалізації “схеми” служитель Феміди та його спільники залучили адвоката, який займався пошуком клієнтів, а також виступав у ролі посередника.

На Одещині викрили суддю, який допоміг понад тисячі чоловікам призовного віку уникнути мобілізації і втекти за кордон. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У суді ухвалювалися рішення, які давали чоловікам право ухилитися від мобілізації

Співробітники вітчизняної спецслужби та Національного антикорупційного бюро ліквідували масштабну корупційну схему у Білгород-Дністровському міськрайонному суді. Служителі Феміди, які мали б стояти на сторожі закону, самі його грубо порушували.

Слідством встановлено, що за 3,5 тисячі доларів у суді ухвалювалися рішення, які дозволяли чоловікам призовного віку уникнути мобілізації та виїхати за кордон. До оборудки причетні співробітники суду та посередники. злочинний механізм діяв із середини квітня 2022 року. За цей період фігуранти встигли “оформити” понад 1000 рішень на користь військовозобов’язаних.

“Схема полягала у тому, що за неправомірну вигоду у суді ухвалювалися рішення, які фіктивно визначали місце проживання неповнолітніх дітей за чоловіками. Це давало право призовникам ухилитися від мобілізації, а також виїхати за кордон. Для реалізації “схеми” фігуранти залучили адвоката, який займався пошуком клієнтів, а також виступав у ролі посередника для зустрічі з ними та передачі неправомірної вигоди”, – зазначено в повідомленні.

Потенційних клієнтів для виїзду за кордон фігуранти підшуковували через оголошення у соцмережах “Інстаграм” та “Фейсбук”.

Співробітники СБУ та НАБУ задокументували отримання неправомірної вигоди одним із суддів. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за хабарництво.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...