Опубліковано: 15 Грудня, 2023. Переглядів: 5644


Землю накрила потужна магнітна буря: на скільки затягнеться і коли її пік

На поверхні Сонця з’являється більше плям і відбувається все більше спалахів. Через це Землю накрила чергова магнітна буря.

Потужність магнітного шторму, який увірвався на нашу планету 14 грудня, склав майже 5 балів. Сьогодні, 15 грудня, потужність бурі зросте до майже 6-ти балів, повідомляє meteoagent.

А вже 17 грудня потужність бурі підвищиться до майже 7-ми балів з 9-ти можливих.

Наступного дня геомагнітний шторм стане слабшим-4 бали. Однак 19 грудня він знову посилиться до 5-ти балів і лише потім опуститься до мінімуму.

Очікується, що ще одна магнітна буря увірветься в країну 22 грудня. Її потужність буде на рівні майже 6-ти балів, а 23 грудня – 4 бали.

За останню добу на Сонці сталися 6 спалахів класу С і М. Фахівці вважають, що 15 грудня можуть статися на Сонці нові спалахи класу М. Їх ймовірність становить 35%. Імовірність спалахів класу Х становить 5%.

Повідомляється, що зараз на Сонці помічено 29 сонячних плям.

Що стається з людиною під час магнітної бурі

Під час магнітних бур метеозалежні люди можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у серці. Бути слабкими та сонливими. У них може спостерігатись біль у спині та суглобах, підвищений тиск та можуть загостритись хронічні захворювання.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...