Опубліковано: 11 Грудня, 2023. Переглядів: 871


У Раді сказали, чому мобілізують переважно чоловіків із сіл. “Людей у місті складніше знайти”

Чоловіки, які мешкають в селах, фактично перебувають за своїм місцем реєстрації.

Тому їх частіше мобілізують до війська, ніж міських жителів. Про це в інтерв’ю “Телеграфу” розповіла членкиня комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська.

Вона прокоментувала проблеми з мобілізацією в Україні. Зокрема, розповіла, чому чоловіків масово призивають із сіл, а не з нічних клубів у містах.

“Людей у місті складніше знайти, вони часто в місті не прописані, або мешкають не там, де зареєстровані. І можливості тоді вручати таким чином повістки не було”, – зазначила Бобровська.

Вона також прокоментувала призначення нового керівника ТЦК та СП Одеської області Олександра Охріменка замість скандального Євгена Борисова.

“Людина, яка була сильним комбригом 14-ї бригади ЗСУ, стала очільником Одеського обласного ТЦК. Працювати в Одеській області з міцною мережею не лише російської агентури, а й корупційними очільниками виклик ще той. Із попереднім начальником ТЦК були домовленості: від 8 тисяч доларів за людину в районах за відстрочку. Була організована схема кругової поруки районних ТЦК. Тепер уявіть, як складно зламати систему і зробити щось, що придатне до життя і може мати повагу”, – зазначила Бобровська.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...