Опубліковано: 27 Листопада, 2023. Переглядів: 372


Польща звернулася до України з пропозицією

Міністерство інфраструктури Польщі звернулось до України з пропозицією щодо розблокування кордону польськими перевізниками.

Польській міністр інфраструктури Анджей Адамчик звернувся до віцепрем’єра Олександра Кубракова з проханням скасувати обов’язкову реєстрацію у системі “єЧерга” транспортних засобів, які повертаються з України до Європейського Союзу і розвантажені на прикордонних переходах Зосін – Устилуг та Нижанковичі – Мальховіце. Про це повідомила “Європейська правда“.

“Це спричинило значне збільшення часу очікування для транспортних засобів, зареєстрованих у ЄС, які повертаються з України без вантажу, щоб перетнути українсько-європейський кордон”, – заявив Адамчик.

Польський міністр заявив, що на думку протестувальників, ця система “дозволяє нерівноправне ставлення щодо українських та польських перевізників”.

Також Польща звернулася до комісара ЄС з питань транспорту Адіни Валеан з проханням створити спільний комітет для аналізу впливу угоди про лібералізацію транспортних перевезень з Україною (“транспортний безвіз”) на ринок автомобільних перевезень ЄС.

Скасування цієї угоди є головною вимогою польських протестувальників.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...