Опубліковано: 27 Листопада, 2023. Переглядів: 738


Циклони ходять серіями: якої погоди чекати найближчим часом

Завтра у більшості областей країни опадів не передбачається. На сході навіть можливі сонячні прояснення. Лише в західній частині пройде мокрий сніг, можливе налипання мокрого снігу.

У вівторок атмосфера подарує паузу Україні, щоб впоратися з наслідками снігового циклону, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Telegram.

“Циклон вже практично за межами України. Хіба хвости його атмосферних фронтів ще попідсипають снігу на півночі та північному сході. Вітер поки нікуди не подінеться – насипле циклону штурханів у спину, щоб ушивався на північний схід швидше. Ну, західні області уникли серйозного впливу циклону, тому їм можна трохи опадів, а завтра і вітер навіть там не буде штормовим, максимум помірним. На дорогах – ожеледиця або снігова каша, або калюжі”, – написала вона.

Вітер ще залишатиметься рвучким і сильним, хоча й дещо стриманішим порівняно із нинішніми поривами до 15-22 м/с.

Температура повітря вночі очікується -4…10°С. Завтра вдень буде 0…-3°С, на півночі до -4…7°С. А на півдні буде тепло: аж +4…7°С, в Криму до +10°С.

У Києві 28 листопада сніг малоймовірний. Вітер південно-східного напрямку. Слабший за сьогоднішній, проте ще досить сильний, до 15-18 м/с.

Вночі у столиці буде морозно, -6…8°С, а завтра вдень там обіцяють близько нуля.

“Але південні циклони ходять серіями. У середу, 29 листопада, з південного заходу в Україну знову прийде активний молодий циклон із снігом та дощем, із сильним вітром. 30 листопада циклон піде за межі України. А 1 грудня в нас знову циклон, проте із відчутним потеплінням”, – попередила Діденко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...