Опубліковано: 20 Лютого, 2021. Переглядів: 439


Українці заплатять за комуналку на 1000 грн більше: названо цифри

За грудень-січень в Україні зросла вартість практично всіх ключових комунальних послуг. Через що українці вже в цьому місяці змушені платити за комуналку в середньому на 800-1000 грн більше.

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповів глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

“У листопаді та грудні подорожчав розподіл газу на 100%. Для жителів квартир це не так відчутно, а ось платіжки власників приватних будинків відразу зросли на 600-800 грн. Подорожчала і вартість самого газу, але через держрегулювання це не так відчутно”, – пояснив експерт.

Ще в грудні профільна комісія затвердила зростання тарифів на холодне водопостачання і водовідведення в середньому приблизно на 22% по країні. До всього, з 1 січня всі домогосподарства країни платять на 78 грн більше за електроенергію через скасування пільгового тарифу.

Але на цьому все не зупиниться, ціни на комуналку будуть рости і далі, стверджує Олег Попенко. За його словами з 1 квітня, виростуть ціни на електрику. Тільки поки в уряді не визначилися для кого саме. Спочатку планували для тих, хто споживає більше 300 кВт на місяць, тепер йдеться про 500 або 1000 кВт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...